Bluestone onderdorpel

DSCN1711

De nieuwste generatie composiet onderdorpels

Maak kennis met de nieuwste generatie composiet onderdorpels van ISC Profielen: Bluestone. Deze onderdorpels zijn samengesteld uit GVC glasvezelcomposiet en bevat een compleet nieuwe techniek met uni-directionele glasvezel.

De onderdorpel is verkrijgbaar in bluestone of Ral 9005 mat zwart met structuurkorrel. De toplaag van de Bluestone onderdorpel bestaat altijd uit PU lak (componenten lak). Deze lak zorgt voor een UV-, ozon-,  en krasbestendige toplaag.

Energie en duurzaamheid

In deze tijd, waarin energie en duurzaamheid een belangrijke rol spelen, past de Bluestone onderdorpel perfect in het nieuwe bouwen. De Bluestone onderdorpel heeft een maatvoering van 120×50 mm en is inkortbaar tot 30 mm hoogte.

Gangbare kunststof kozijnsystemen:

DSCN1700

Vier varianten

Bluestone onderdorpels zijn verkrijgbaar in vier varianten, passend op verschillende systeemhuizen: ISC40 (met een dam van 40 mm), ISC93 (met een dam van 93 mm), ISC95 (met een dam van 95 mm) en ISC115 (met een dam van 115 mm). Alle dorpels zijn standaard 121x50 mm en eventueel inkortbaar tot 121x30 mm.

zwarte-onderdorpel

Vele voordelen

De energetische en duurzame Bluestone onderdorpels passen perfect bij de eisen van het nieuwe bouwen. De gunstige prijsstelling, fraaie uiterlijk, snelle montage, luchtdichte aansluiting en snelle levering uit voorraad maken de Bluestone tot een geliefde onderdorpel in de markt.

klein-5

Technische eigenschappen

Bluestone onderdorpels worden gekenmerkt door sterke technische eigenschappen. Wij vertellen u er graag meer over:
- Eigen gewicht: 1,8 gr/cm3
- Treksterkte: 240 Mpa
- Lineaire uitzettingscoëfficiënt: 9 10e-6/K
- Warmte transmissiecoëfficiënt: 0,3W/mC

Onderdorpel in de praktijk

Projecten

Vele woningen zijn al voorzien van een prachtige onderdorpel van ISC Profielen.

Alles over Bluestone onderdorpels

Kenmerken

Iedere ISC Bluestone onderdorpel wordt in eigen huis geproduceerd. Hierdoor zijn ze altijd uit voorraad leverbaar.

Luchtdichte aansluiting

Alle Bluestone onderdorpels zijn bij de aansluiting aan het kozijn luchtdicht afgewerkt door middel van een kunststof eindkap. De aanslagrubbers in het kozijnprofiel kunnen direct doorlopen door een neutaansluiting tot onder aan het profiel. Dit geeft een gegarandeerde luchtdichte en perfecte bouwaansluiting.

Neuten

De aansluitneuten zijn samengesteld uit HMPE materiaal (RAL 7037 Bluestone of RAL 9005 zwart). Alle bijbehorende neuten zijn uitgevoerd met verzinkte paspennen om het kozijnprofiel te positioneren. Bovenop de neut bevindt zich een drainage kanaal om eventueel water uit het kozijnprofiel af te voeren.

Isolatie

De Bluestone onderdorpel kan EPS geïsoleerd worden. Op die manier wordt een minimale Ud waarde van 0.85 W/m2K gecreëerd.

Waterdichtheid

Voor alle aansluitingen wordt een EPDM pakking meegeleverd. Hiermee wordt waterdichtheid gegarandeerd.

Kleuren

Voor een mooi eindresultaat is de Bluestone onderdorpel leverbaar in twee kleuren: Bluestone en RAL 9005 (zwart).

Meer ontdekken?